مقالات

لارو زنبورعسل چیست-مراحل اعجاب آور رشد زنبور عسل

عکس سر صفحه مقاله لارور زنبور عسل چیست

لارو زنبورعسل چیست؟ مراحل به دنیا آمدن و رشد زنبورعسل به چه شکل است؟ کندوی زنبورعسل همانند یک پادگان نظامی است که در میان اعضای کندو ،وظایف با بالاترین درصد نظم و به بهترین شکل ممکن تقسیم‌ شده‌اند. یکی از این وظایف گروهی و پیچیده، زادوولد و افزایش پیوسته جمعیت کلنی زنبورعسل است.

فرایند رشد و پرورش لارو زنبورعسل یکی از جالب‌ترین اتفاقات کندوی عسل محسوب می‌شود. در این مطلب در پایگاه دانش سیب و عسل درباره این‌که لارو زنبورعسل چیست و چگونه به یک زنبور بالغ تبدیل می‌شود صحبت خواهیم کرد…

عجایب پرورش لارو زنبورعسل

لاروهای زنبورعسل در یک رشد چندمرحله‌ای به نام دگردیسی و با سرعت 1500 برابر اندازه اصلی رشد می‌کنند. زنبور ملکه در سلول‌های ملکه تخم‌گذاری می‌کند. سه مرحله رشد در زنبورها وجود دارد که درمجموع بانام مولد شناخته می‌شوند…

مراحل رشد زنبورعسل

1-تخم زنبور ملکه

ملکه در هر سلول یک تخم می‌گذارد. زنبورهای کارگر با دانستن آنچه کلنی برای زنده ماندن نیاز دارد، سلول‌های مناسبی برای ملکه ساخته‌اند. زنبورها زندگی خود را در مرحله تخم سفید کوچک آغاز می‌کنند. در ابتدا تخم‌ها بسیار ریز هستند و دیدن آن‌ها با چشم غیرمسلح بسیار دشوار است.

در بیشتر سلول‌ها، تخم‌های بارور قرارگرفته‌اند که به زنبور کارگر تبدیل می‌شوند. در سلول‌هایی که کمی بزرگ‌تر از سلول‌های کارگر هستند، تخم‌های بارور نشده قرار می‌گیرند که به زنبورهای نر تبدیل می‌شوند. ما نمی‌توانیم بین تخم‌های بارورشده و تخم‌های بارور نشده تفاوت قائل شویم. اما زنبورها می‌توانند.

اگر ملکه اشتباه کند، تخم موردنظر زنبورهای کارگر از بین می‌رود. مرحله اول (تبدیل تخم به لارو) سه روز طول می‌کشد.

تخم زنبور در مقاله لارور زنبور عسل چیست

2-لارو زنبورعسل چیست

پس از سه روز، تخم به کرم تبدیل‌شده و از پوسته تخم خارج می‌شود. لارو زنبورعسل (larvae) در ابتدا یک کرم سفید بدون پا و کوچک است که نمی‌تواند سلول مومی خود را ترک کند. زنبورهای کارگر در چند روز اول لاروها را با ژل رویال تغذیه می‌کنند و سپس این غذا به عسل و گرده گل تبدیل می‌شود.

البته زنبورهای کارگر به‌طور مستقیم لارو را تغذیه نمی‌کنند. بلکه تنها غذا را آماده کرده و آن را در سلول‌های لاروی قرار می‌دهند. نوع تغذیه در مورد لارو ملکه آینده کاملاً متفاوت است. لارو ملکه تا انتهای عمر خود تنها از ژل رویال تغذیه می‌کند. یک لارو دائماً غذاخورده و به‌سرعت رشد می‌کند.

خرید عسل

لاروها در یک رشد پنج مرحله‌ای به نام دگردیسی با سرعتی سریع رشد می‌کنند و تنها در عرض پنج روز، 1500 برابر بزرگ‌تر از اندازه اصلی خود می‌شوند. لاروها در طول رشد خود 10000 بار یا بیشتر توسط زنبورهای پرستار بالغ تغذیه و بازرسی می‌شوند. این بازرسی شامل حجره‌ها (سلول‌های پرورش لاروها) هم می‌شود.

مرحله لاروی حدود شش روز طول می‌کشد که این مدت برای ملکه کوتاه‌تر است. این زمان به ترتیب برای زنبورهای کارگر و بعدازآن برای زنبورهای نر طولانی‌تر می‌شود.

لارو زنبور عسل در مقاله لارور زنبور عسل چیست

همچنین مطالعه کنید:خواص زهر زنبورعسل چیست/کاربردها و خواص زهر زنبور عسل

3-شفیره

در این مرحله شفیره تقریباً شکل ظاهری زنبور را به خود گرفته است. در آخرین مرحله لاروی، علاوه بر محصور شدن در یک سلول دربسته، یک پیله ابریشمی نازک هم در داخل هر سلول و به دور شفیره چرخانده شده و شفیره را محصور می‌کند. در این مرحله لارو پنهان‌شده در زیر درپوش حجره شباهت زیادی به یک زنبور بالغ دارد.

در این مرحله پاها، چشم‌ها و بال‌ها و درنهایت موهای بدن شفیره رشد کرده و کامل می‌شوند. بسته به نوع زنبور و پس از گذشت هفت تا چهارده روز، شفیره تبدیل به زنبور بالغ شده و از سلول خارج می‌شود. مرحله رشد شفیره برای زنبورهای نر 6.5 روز، کارگران 6 روز و ملکه‌ها 5.5 روز است. اگر دمای لانه مولدین کاهش یابد، زمان رشد افزایش پیدا می‌کند.

شفیره زنبور عسل در مقاله لارور زنبور عسل چیست

نحوه تغذیه لارو زنبورعسل

لاروهای زنبورعسل (کارگر، ملکه یا نر) پس از بیرون آمدن از تخم، توسط ژل رویال تغذیه می‌شوند. ژل رویال یک ماده غذایی غنی از پروتئین است که در غدد زنبورهای کارگر ساخته‌شده و درست قبل از بیرون آمدن لارو از تخم، در سلول‌ها قرار می‌گیرد.

حوضچه‌ای از ژل رویال در قسمت پایین سلول قرار دارد و لاروهای C شکل به‌سادگی در استخری از غذا (ژل رویال) قرار می‌گیرند.

اما پس از 2.5 تا 3 روز، رژیم لارو زنبور کارگر و زنبور نر به مخلوطی از گرده و شهد گل تغییر کرده و میزان عرضه غذا هم کمتر می‌شود. البته لارو ملکه در رژیم غذایی ژل رویال باقی می‌ماند و در تمام طول عمر خود از ژل رویال تغذیه می‌کند.

لینکهای منبع:

https://en.wikipedia.org/wiki/Bee_brood

https://bees.techno-science.ca/

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 4 میانگین: 4]