مقالات

خواص زهر زنبورعسل چیست-کاربردها و خواص زهر زنبور عسل

عکس سر صفحه مقاله خواص زهر زنبور عسل

خواص زهر زنبورعسل چیست و چه کاربردهایی دارد؟ زهر زنبورعسل همان سمی است که نیش زنبور را دردناک می‌کند. این مایع بی‌رنگ و اسیدی هزاران سال است که در طب سنتی مورداستفاده قرارگرفته و حاوی ترکیبات ضدالتهابی ازجمله آنزیم‌ها، قندها، مواد معدنی و اسیدهای آمینه است.

گاهی اوقات از زهر زنبورعسل برای تهیه دارو هم استفاده می‌شود. زهر زنبورعسل با دیگر محصولات آن (گرده زنبورعسل، انواع عسل، بره موم یا ژل رویال) کاملاً متفاوت بوده و نباید اشتباه گرفته شود.زهر زنبورعسل به‌عنوان واکسن برای آلرژی به نیش زنبور تزریق می‌شود. همچنین برای بیماری پارکینسون، ام‌اس (MS) و دردهای عصبی هم مورداستفاده قرار می‌گیرد.

البته فواید زهر زنبورعسل گسترده‌تر بوده و تا حدی هم ناشناخته باقی‌مانده است. در این مطلب در پایگاه دانش سیب و عسل خواص زهر زنبورعسل را بیشتر برسی خواهیم کرد…

نحوه استفاده از زهر زنبورعسل

زهر زنبورعسل به 4 روش مورداستفاده قرار می‌گیرد…

1-تزریق زهر

در این روش مقدار کنترل‌شده از زهر زنبور را در زیرپوست تزریق می‌کنند.

2-طب سوزنی

در این روش سوزن را به زهر آغشته می‌کنند.

طب سوزنی در مقاله خواص زهر زنبور عسل

3-استفاده موضعی

در این روش از زهر زنبورعسل در محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده می‌شود. استفاده از این روش کم‌خطرترین نوع استفاده از خواص زهر زنبور است که برای افزایش سلامتی پوست مورداستفاده قرار می‌گیرد.

4-نیش زنبورعسل

در این روش از خود زنبورعسل برای زهر درمانی استفاده می‌شود. زنبورعسل بر روی پوست قرارگرفته و برای نیش زدن بیمار تحریک می‌شود.

نیش زنبور عسل در مقاله خواص زهر زنبور عسل

خواص زهر زنبورعسل

1-خواص زهر زنبورعسل در کاهش آلرژی

تزریق مکرر و کنترل‌شده زهر زنبورعسل به زیرپوست، باعث تغییر عادت سیستم ایمنی بدن شده و شدت آلرژی به زهر زنبورعسل را کاهش می‌دهد.

درمان آلرژی در مقاله خواص زهر زنبور عسل

2-ضد انعقاد

زهر زنبورعسل (Apis mellifera) حاوی ترکیبات ضد انعقادی خون است و زمان لخته شدن خون را افزایش می‌دهد. زهر زنبورعسل مخلوط پیچیده‌ای از پروتئین‌ها مانند فسفولیپاز و ملیتین است که بر فرایند لخته شدن خون تأثیر می‌گزارد.

3-درمان بیماری‌های عصبی

گزارش‌هایی در مورداستفاده از زهر زنبورعسل برای درمان بیماران مبتلابه بیماری‌هایی همچون اختلالات عصبی مانند مولتیپل اسکلروزیس (MS)، بیماری آلزایمر و بیماری پارکینسون منتشرشده است.

تسکین درد در مقاله خواص زهر زنبور عسل

4-ضد سرطان

خواص زهر زنبورعسل علیه انواع مختلف سرطان در آزمایش‌های سلولی و حیوانی استفاده می‌شود. البته این روش به‌عنوان مکمل در درمان بیماری سرطان مورداستفاده قرار می‌گیرد.

ضد سرطان در مقاله خواص زهر زنبور عسل

مطالعه بیشتر:محصولات زنبورعسل چیست / زنبور عسل چه محصولاتی تولید میکند

5-استفاده در محصولات آرایشی

چندین شرکت تولیدکننده محصولات آرایشی شروع به‌اضافه کردن زهر زنبورعسل به محصولاتی مانند سرم ها و مرطوب‌کننده ها کرده‌اند. خواص زهر زنبورعسل در افزایش سلامت پوست به کار می‌رود. زهر در محصولات آرایشی و به اشکال مختلفی استفاده می‌شود.

خواص زهر زنبورعسل به انواع عصاره‌ها، مکمل‌ها، مرطوب‌کننده ها و سرم ها اضافه می‌شود. می‌توان محصولات زهر زنبورعسل را در قالب مرطوب‌کننده ها، لوسیون ها و قرص‌ها به‌صورت آنلاین یا در فروشگاه‌های تخصصی خریداری کرد.

استفاده از زهر زنبور عسل در مقاله خواص زهر زنبور عسل

6-خاصیت ضدالتهابی

یکی از مستندترین فواید زهر زنبورعسل، اثرات ضدالتهابی قوی آن است. زهر زنبورعسل حاوی ماده‌ای به نام ملیتین است که التهاب را کاهش می‌دهد. اگرچه ملیتین در دوزهای بالا می‌تواند باعث خارش، درد و التهاب شود. اما در صورت استفاده در مقادیر کم، اثرات ضدالتهابی قوی دارد.

7-خواص زهر زنبورعسل در کاهش علائم آرتروز

اثرات ضدالتهابی زهر زنبورعسل باعث کاهش التهابات حاصل از بیماری آرتریت روماتوئید می‌شود. یک مطالعه 8 هفته‌ای بر روی 120 فرد مبتلابه آرتروز نشان داد که طب سوزنی با زهر زنبورعسل، باعث کاهش التهابات مفاصل و درد می‌شود.

کاهش علائم آرتروز در مقاله خواص زهر زنبور عسل

8-تسکین درد

زهر زنبورعسل حاوی ترکیبات و آنزیم‌های پیچیده‌ای است که تسکین‌دهنده درد هستند.

مضرات زهر زنبورعسل

زنبور درمانی علم بسیار پیچیده و حساسی است. فراموش نکنید که از زهر برای درمان بیماری استفاده می‌شود که حساسیت درمان را به میزان چشم‌گیری افزایش می‌دهد.استفاده نادرست از زهر زنبور، در افراد حساس به این نوع زهر می‌تواند عوارض جبران‌ناپذیری همچون مصوممیت، تنگی نفس و حتی مرگ را به همراه داشته باشد.

درنتیجه توصیه اکید می‌شود که در استفاده از این نوع درمان، حتماً به سراغ افراد متخصص و مراکز معتبر بروید.

لینکهای منبع:

https://www.winchesterhospital.org/health-library/article?id=13504

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6720840/

https://www.healthline.com

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *