مقالات

رزماری چیست و چه خواصی دارد

عکس سر صفحه مقاله رزماری چیست

گل رزماری چیست و چه خواصی دارد؟ رزماری گیاهی جند ساله از خانواده نعناع است که خودرو بوده و خواص منحصربه‌فرد خود را دارد. این گیاه علاوه بر استفاده در انواع غذاهای ایرانی، خواصی طبی بسیار زیادی دارد. رزماری یک گیاه تزئینی هم محسوب می‌شود.

در این مطلب در پایگاه دانش سیب و عسل به این سؤال که رزماری برای چیست و در چه مواردی به کار می‌رود پاسخ داده خواهد شد…

نام دیگر رزماری چیست؟

نام دیگر رزماری اکلیل کوهی است. این نام بیشتر در ایران رواج دارد. اما نام بین‌المللی آن همان رزماری است.

طبع رزماری چیست؟

برای مصرف‌کنندگان اکلیل کوهی این سؤال پیش می‌آید که طبیعت رزماری چیست. از دیدگاه طب سنتی رزماری طبعی گرم و خشک دارد.

چای رزماری چیست؟

چای رزماری همان دم‌نوش رزماری است. برگ‌های خشک‌شده رزماری را همراه با آب مخلوط کرده و برای 5 دقیقه همانند چای دم می‌کشند. این جوشانده خواص منحصر ب فردی دارد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

چای رزماری چیست

روغن رزماری چیست؟

از این گیاه روغنی تهیه می‌شود که بسیار معطر است. از روغن رزماری در ساخت انواع عطر و خوشبوکننده‌ استفاده می‌شود. همچنین روغن رزماری در ترکیبات انواع تمیزکننده و شامپوها به کار میرود.

روغن رزماری چیست

 

قرص رزماری چیست؟

قرص رزماری همان پودر برگ رزماری است که در قالب کپسول یا قرص تولیدشده و به فروش می‌رسد. این قرص دقیقاً خواص دم‌نوش رزماری را دارد. با این تفاوت مصرف آن راحت‌تر و سریع‌تر است. اشخاصی که علاقه به طعم دم‌نوش رزماری نداشته و یا وقت ماده کردن این دمنوش را ندارند، می‌توانند از قرص یا کپسول آن استفاده کنند.

قرص رزماری چیست

موارد استفاده گیاه رزماری چیست؟

1-استفاده طبی

اکلیل کوهی خواص بسیار زیادی دارد. اما خاصیت برجسته گیاه رزماری ضدعفونی‌کنندگی بالای آن است.

استفاده طبی در مقاله رزماری چیست

2-مصارف تزئینی

از این گیاه در گلدان و به‌عنوان یک گل تزئینی استفاده‌شده و برای محوطه‌سازی در باغ‌ها و پارک‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرد.

مصارف تزئینی در مقاله رزماری چیست

رزماری گیاهی با ذات وحشی است. اما امروزه به‌صورت مصنوعی هم کشت می‌شود.

3-عطر طبیعی

اسانس رزماری در انواع عطرها با برندهای مختلف مورداستفاده قرارگرفته و از روغن آن برای معطر کردن دست و صورت و فضای اتاق هم استفاده می‌شود. عصاره این گیاه در انواع شامپوها و مواد شوینده مورداستفاده قرار می‌گیرد.

اسانس رزماری در مقاله رزماری چیست

مطالعه کنید:خواص عسل رزماری / توضیحات و لینک خرید

4-استفاده در آشپزی

از برگ این گیاه برای طعم دادن به گوشت گوساله و از بین بردن بوی زخم انواع گوشت استفاده می‌شود. همچنین به‌عنوان طعم‌دهنده انواع قیمه و خورشت مورداستفاده قرار می‌گیرد.

استفاده در آشپزی در مقاله رزماری چیست

خواص درمانی رزماری چیست

1-فواید رزماری در تقویت حافظه

یکی از بارزترین خواص گیاه رزماری تأثیر فوق‌العاده آن در تقویت حافظه است. این گیاه تمرکز را افزایش داده و در تقویت حافظه کودکان و جلوگیری از زوال مغز (آلزایمر) مآثر است.

2-کاهش استرس‌

یکی دیگر از خواص برجسته گیاه رزماری خواص آرامش‌بخش آن و کمک به کاهش استرس است. از دم‌نوش این گیاه می‌توان به‌عنوان یک مسکن طبیعی استفاده کرده و تنش‌های روزمره را به‌سرعت از بین برد. عطر روغن رز ماری هم خاصیت آرام‌بخشی داشته و برای اشخاص مبتلابه ضعف اعصاب مورداستفاده قرار می‌گیرد.

کاهش استرس در مقاله رزماری چیست

3- تقویت سیستم ایمنی بدن

این گیاه حاوی مقادیر قابل‌توجهی آنتی‌اکسیدان است. آنتی‌اکسیدان موجود در رزماری ضدالتهاب بوده و رادیکال‌ها آزاد موجود در بدن را که عامل اصلی بروز انواع سرطان و تومورهای مغزی هستند را خنثی می‌کند. آنتی‌اکسیدان در افزایش سیستم ایمنی بدن هم مآثر است.

4-آنتی باکتریال طبیعی

رزماری خواص ضد میکروبی داشته و مصرف روزمره آن می‌تواند انواع عفونت‌های بدن را درمان کند. استفاده از رزماری از رشد باکتری‌های موجود در معده و روده جلو. گیری کرده و در پی آن از ابتلا به زخم معده پیشگیری می‌کند.

آنتی باکتریال طبیعی در مقاله رزماری چیست

5- مسکن دردمعده

همان‌طور که گفته شد رزماری یک مسکن طبیعی است. این خاصیت در التیام درد حاصل از زخم معده به‌کاررفته و رفتار دستگاه گوارش را منظم می‌کند. جوشانده رزماری ضد یبوست و اسهال است. از این گیاه در بهبود سردرد هم مورداستفاده قرار می‌گیرد.

6-خوش‌بوکننده دهان

از عطر دل‌انگیز رزماری می‌توان به‌عنوان خوش‌بوکننده دهان استفاده کرد. خاصیت ضد باکتری اکلیل کوهی باکتری‌های داخل دهان را از بین برده و درنتیجه باعث افزایش بهداشت دهان و کاهش بو بددهان می‌شود. استفاده از دم‌نوش یا قرقره کردن عصاره رزماری در برای معطر کردن دهان مورداستفاده قرار می‌گیرد.

خوش بو کننده دهان در مقاله رزماری چیست

7-افزایش گردش خون

ترکیبات رزماری مغز استخوان را تحریک کرده و فرایند خون‌سازی را سرعت می‌بخشد. افزایش خون در بدن افزایش اکسیژن‌رسانی و درنهایت تمرکز و طراوت بالا را به همراه خواهد داشت.

8-ضدالتهاب

این خاصیت التهابات مفاصل را کاهش داده و بیماری آرتروز را بهبود می‌بخشد. از طرفی کاهش التهابات درونی بدن کاهش فشارخون، پیشگیری زا ابتلا به بیماری نقرس و بیماری های قلبی و عروقی را به همراه خواهد داشت.

ضد التهاب در مقاله رزماری چیست

همچنین مطالعه کنید: عسل برای زیبایی/ خواص عسل برای پوست و مو 

9-دفع سموم بدن

رزماری ادرارآور است این خاصیت دفع سموم خونی را سرعت می‌بخشد. این خاصیت نمک و چربی اضافی بدن را به‌سرعت دفع کرده و از بروز اضافه‌وزن و افزایش فشارخون جلوگیری می‌کند.

دفع سموم در مقاله رزماری چیست

10- افزایش کیفیت پوست

استفاده از رزماری عفونت‌های جوشهای جوانی و آکنه را درمان کرده و شفافیت پوست را افزایش می‌دهد. رزماری آب‌رسانی پوست را بهبود بخشیده و آب‌رسانی طبیعی است.

افزایش کیفیت پوست در مقاله رزماری چیست

مضرات رزماری چیست

روغن رزماری از نوع خوراکی نبوده و تنها برای استفاده موضعی و خارجی مورداستفاده قرار می‌گیرد. البته مصرف رزماری در قالب سبزی یا به‌صورت خشک‌شده هیچ ضرری ندارد.

لینک‌های منبع:

https://www.drugs.com/npc/rosemary.html

https://www.healthline.com/nutrition/rosemary-tea

https://www.healthline.com/nutrition/rosemary-oil-benefits

https://www.britannica.com/plant/rosemary

https://achs.edu/blog/2019/07/09/what-is-rosemary-good-for/

https://www.thespruceeats.com/what-is-rosemary-1328643

https://www.webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-154/rosemary

https://en.wikipedia.org/wiki/Rosemary

https://www.medicalnewstoday.com/articles/266370

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *