مقالات

خواص عسلک چیست

عکس سر صفحه مقاله خواص عسلک

خواص عسلک چیست و چه کاربردی دارد؟ عسلک نوعی عسل منحصربه‌فرد است که فرایند تولید و جمع‌آوری آن با عسل‌های شهد گل (تک‌گل یا چند گل) متفاوت است. عسلک حاصل نوشیدن شیره درختان توسط حشرات مکنده همانند شته یا شپشک و درنهایت جمع‌آوری آن و تبدیل به عسل توسط زنبورعسل است.

این ماده چه قبل و چه بعد از فراوری زنبورعسل، چسبندگی بالاتری به نسبت انواع عسل طبیعی داشته و با سرعت‌بالا شکرک میزند. خواص عسل و عسلک تفاوت‌های بارزی با یکدیگر دارند .عسلک به نسبت عسل بسیار سخت‌تر در آب حل می‌شود. در این مطلب از پایگاه دانش سیب و عسل، خواص عسلک را همراه با توضیحات کامل و لینک خرید عسلک معرفی خواهیم کرد…

شکل ظاهری عسلک

عسلک به نسبت عسل غلظت بیشتری داشته و تیره‌تر است. برخلاف عسل در آب به‌سختی حل‌شده و به‌سرعت شکرک میزند.

شکل ضاهری عسلک در مقاله خواص عسلک

خواص منحصربه‌فرد عسلک

درست است که بسیاری از خواص عسلک به عسل شبیه است. اما این ماده غذایی فوایدی را با خود به همراه دارد که شاید در هیچ عسلی دیده نشود.

خواص عسل

1-خواص آتی اکسیدان قوی‌تر

عسلک‌ها به نسبت انواع عسل خواص ضد سرطانی قوی‌تری دارند. عسلک سرشار از آنتی‌اکسیدان بوده که عامل اصلی در پیشگیری و درمان انواع سرطان و تومورهای بدخیم است.

آنتی اکسیدان قوی در مقاله خواص عسلک

2-خواص عسلک و مواد معدنی غنی‌تر

مواد معدنی و ویتامین‌ها در انواع عسل‌ها دیده می‌شود. اما میزان و تنوع این مواد معدنی در عسلک بیشتر است. عسلک یک مکمل غذایی مقوی محسوب می‌شود.

مواد معدنی در مقاله خواص عسلک

3-ترکیبات پلی فنولی بیشتر

ترکیبات پلی فنول همانند آنتی‌اکسیدان عمل کرده و رادیکال‌های آزاد بدن را که عامل اصلی بروز بیماری و انواع سرطان است خنثی می‌کند.

ترکیبات پلی فنولی در مقاله خواص عسلک

4-خواص آنتی باکتریال قدرتمندتر

این خاصیت هم یکی دیگر از خواص مشترک عسل و عسلک محسوب می‌شود. با این تفاوت که خواص ضد میکربی عسلک قوی‌تر است. عسلک یک آنتی‌بیوتیک قدرتمند و کاملاً طبیعی است.

خواص آنتی باکتریال قوی در مقاله خواص عسلک

5-درصد ساکاروز بالاتر

ساکاروز نوعی قند طبیعی موردنیاز بدن است که درصد شیرینی بالایی داشته و در عسلک به‌وفور یافت می‌شود. ساکاروز بالا در عسلک انرژی بالایی تولید کرده و گزینه مناسبی برای اشخاص با ضعف عضلانی و ورزشکاران است.

درصد ساکاروز یالا در مقاله خواص عسلک

در جهان معروف‌ترین نوع عسلک، عسلک درخت کاج و در ایران عسلک ترنجبین است.

6-خواص عسلک در بهبود گردش خون

افزایش گردش خون در بهبود و افزایش نشاط بدن مآثر است. با استفاده از عسلک می‌توان گردش خون را به میزان قالب توجهی افزایش داد.

بهبود گردش خون در مقاله خواص عسلک

7- کاهش کلسترول خون

کلسترول خون بالا باعث گرفتگی عروق می‌شود. عسلک به‌تنهایی باعث کاهش کلسترول خون می‌شود. استفاده ترکیبی از عسل و آب‌لیمو تازه این خاصیت را قدرتمندتر کرده و به‌سرعت کلسترول خون را تنظیم می‌کند.

کاهش کلسترول خون در مقاله خواص عسلک

همچنین مطالعه کنید:خواص عسل و انجیر / توضیحات و لینک خرید

8-خواص عسلک در تقویت حافظه

کودکانی که در سنین پایین از عسلک استفاده می‌کنند از حافظه قوی‌تری برخوردارند. ضمن این‌که استفاده مداوم از عسلک در سنین بالا از ابتلا به آلزایمر (فراموشی مزمن) جلوگیری می‌کند.

تقویت حافظه در مقاله خواص عسلک

9-درمان بیماری‌های دستگاه گوارش

عسل‌ها خاصیت ضدالتهاب داشته و در درمان زخم‌های دستگاه گوارش به کار می‌روند. این خاصیت در عسلک هم وجود دارد عسلک زخم و ورم معده و روده را درمان می‌کند. با کنترل رژیم غذایی و استفاده روزانه از این نوع عسل، بیماری‌های دستگاه گوارش هرگز به سراغ شما نخواهند آمد.

 

10- درمان سرفه و سرماخوردگی

یکی از خواص مشترک انواع عسل و عسلک درمان سرفه‌های حاصل از آلودگی‌های محیطی و بیماری‌هایی همچون سرماخوردگی است. خواص عسلک در از بین بردن عامل بیماری بسیار مآثر بوده و سینه و گلو را نرم می‌کند. استفاده از این عسل یکی از بهترین روش‌ها برای درمان بیماری‌های عفونی و سرماخوردگی است. از طرفی خواص عسلک سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

کلام آخر:

اختلاف‌نظر درباره قرار دادن عسلک در خانواده عسل‌ها زیاد است. برخی آن را عسل نمی‌دانند و برخی دیگر آن را بهتر از عسل می‌دانند.

لینک منبع:

https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%B9%D8%B3%D9%84%DA%A9

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *